Viltspår

Viltspår med din hund

Vår anläggning Björklunden ligger i Sollefteå, en del av Höga kusten, där vi är omgiven av lättillgänglig skog och mark som ger oss goda förutsättningar att ordna utbildning i viltspår.

Grundkurs i viltspår

En kurs för dig som är nybörjare och vill lära dig viltspår och viltspårsträning med hund – en teoretisk grund och mycket praktik.

I viltspårsträning används blod, som droppas ut på marken och en klöv – av rådjur, hjort, älg eller vildsvin – som man drar efter sig så att det blir ett spår, så som ett skadat djur lämnar efter sig.

Här får hunden jobba med det den är bäst på – att använda nosen! Det är en oslagbar aktivering och man kan träna för att utföra riktiga eftersök, tävla eller ”bara” göra något roligt och stimulerande för hunden.

Syftet med kursen är att stimulera hundens normala beteende för att spåra ett djur som är skadat. Orsak till skada kan vara en tågolycka, trafikolycka, skadeskjutning vid jakt mm.

Krav och förkunskaper

Medtag egen hund.

Längd

Ca 18 timmar, fördelat på 3-4 tillfällen.

Mål

Efter genomgången kurs ska deltagarna ha grundläggande kunskap om:

  • Viltspår och viltspårträning.
  • Hur man kan lägga upp träningen på ett sätt som utvecklar hunden att bli en bra spårhund.
  • Genomförande av anlagsprov.

Paket med Viltspår och boende

När du skall gå utbildning hos oss, så kan du boka ett Paket med utbildning + boende. Vi har bed & breakfast här på Björklunden och även el-plats till din husvagn eller husbil. Du får 25% rabatt på vårt ordinarie pris för boende, när du bokar boende i samband med utbildning hos oss. Självklart får våra gäster ha med hundar i våra rum, låt oss bara få veta det vid bokningen, så vi kan planera för allas bästa. 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande att minska smittspridningen av Covid-19, därför har vi tyvärr just nu inga utbildningar inplanerade.

Ring oss på: 073-026 14 33

Bo bekvämt och nära

Vi har lediga rum!